Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 9.2.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Adam on 27-vuotias kloppi, joka saa yllättäen kuulla sairastavansa harvinaista syöpää. Kasvain haivataan selkärangassa ja kemoterapiat saavat alkaa. Mitä tekee äiti, jolla on jo Alzheimeria sairastava puoliso ja mitä tekee naistenmies-bestis Kyle autaakseen Adamia, joka joutuu miettimään mitä tehdä loppuelämällään kun tsäänssit parantumiseen ovat 50/50…

50/50 on tositarinan perusteella toteutettu elokuva, joka käsittelee hienosti syöpään sairastuvan tunteita. Elokuva on hieno selviytymistarina, joka sisältää tunteiden ylä- ja alamäkiä. Kuvaustapa on upea ja leffan kerronta vie mennessään. Olen varmasti sanonut ennenkin, mutta sanon taas: Joseph Gordon-Levitt on huikea näyttelijä. Gordon-Levittin hahmo Adam muistuttaa itsestäni ja hahmoon on helppo samaistua. Seth Rogen on leffassa erityisen herttainen ja on hienoa huomata että mies pystyy olla vetämättä täysin läskiksi. Muutkin näyttelijät ovat rooleissaan ensiluokkaisia. On ihmeellistä miten elokuva saa aika ajoin surulliseksi, mutta lopputuotoksena fiilis on kuitenkin hyvinkin onnellinen. Erittäin suositeltava elämään kantaaottava draama!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!