Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.11.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Astronautti Sam Bell työskentelee kuu-asemalla, jossa hän lähettää maahan elintärkeitä energiavaroja, joita kuun pinnalla olevat laitteet keräävät. Työsopimus kestää kolme vuotta, ja Sam viettää kuumeisesti viimeisiä viikkoja, ja odottaa kärsimättömänä maahan paluuta vaimonsa ja lapsensa luokse. Älytietokone-robotti GERTY auttaa Samia kaikissa mahdollisissa asioissa. Pian Samia alkaa kuitenkin vaivaamaan omituiset muistikatkokset, ja hallusinaatiot… joku on pahasti pielessä…

Moon on ällistyttävän hyvä mysteeriscifielokuva. Monipuolinen näyttelijä Sam Rockwell on yksi suosikeistani. Elokuva on ensiluokkaista scifiä, ja pidän tavasta jolla se kuvaa avaruutta ja kuuta. Avaruuden äärettömyyttä, aikaa, ja yksinäisyyttä kuvaavat scifielokuvat ovat mielestäni niitä hienoimpia. Leffa oli omalla tavallaan surullinen. Upeasti tehty, kertakaikkiaan. Clint Mansellin tekemä soundtrack oli kermakuorrutteena päällä. Suosittelen!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!