Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.10.2019, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 5 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 31-vuotias.

Dani ja Christian ovat amerikkalainen nuoripari, jonka suhde on hajoamassa. Perhetragedia pitää heidät kuitenkin yhdessä, ja sureva Dani lähtee Christianin ja tämän ystävien kanssa ainutkertaiselle matkalle juhlimaan juhannusta syrjäiseen ruotsalaiseen kylään. Kaikki alkaa huolettomana kesäisenä lomamatkana maassa, jossa aurinko ei koskaan laske. Asiat saavat kuitenkin pahaenteisen käänteen, kun ahdasmieliset kyläläiset kutsuvat vieraansa osallistumaan keskikesän juhlaan. Maalaisidylli muuttuu painajaiseksi. Ohjaaja Ari Asterin kauhussa kylpevä elokuva tuo pimeyden maailman kirkkaaseen päivänvaloon.

Hereditaryn jälkeen tein päätöksen, että aion tästedes katsoa kaikki Ari Asterin elokuvat. Miehellä on tyyliä, tässäpä M. Night Shyamalanille jatkaja! Midsommar on hieman ristiriitainen, mutta kiehtova kauhuelokuva, jolla on tunnusomaisen piinaava piirre läpi elokuvan. Leffassa on joitakin puutteita, jotka häiritsivät, mutta ei liikaa. Lopputuloksena tempaa mukavasti mukaansa. Suosittelen pimeän jännärin ystäville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!