Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 9.9.2018, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 6 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 30-vuotias.

Perheen vahvaluonteinen ja eksentrinen mummi menehtyy ja hautajaisten jälkeen alkaa tapahtua kummia. Perheen idylli särkyy täysin kun perhe kohtaa enemmän ja enemmän onnettomuuksia pahaenteisten tapahtumien myötä…

Ari Asterin Hollywood-debyytti Hereditary on äärimmäisen jännittävä elokuva. Leffassa käytetyt tehokeinot ovat erityisen mieeleni, sillä halpoja jumpscareja on vältetty. Näyttely on etenkin Toni Colletten osalta ilmeineen vavahduttavaa. Elokuvassa on jatkuvasti piinaava soundtrack ja se eskaloituu hienosti suorastaan sykähdyttävään loppuhuipennukseen.

Vaatii hieman ajatustyötä ja toisenkin katselukerran, jotta juonen nivoutumiset osaa poimia. Elokuva onkin monimerkityksinen. Erittäin suositeltava kauhuelokuva, joka osaa olla yllättävänkin kompleksi kokonaisuus. Silti tehokeinot on osattu pitää simppeleinä. Rispekt!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!