Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 3.7.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 16 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Orpokoti on Guillermo Del Toron (El Despinazo del Diablo (The Devil’s Backbone, Laberinto del fauno (Pan’s Labyrinth)) uusin. Jälleen kerran sain yllättyä Guillermo Del Toron hämmästyttävistä ohjaajantaidoista. Orpokotin pohjatarina tuntuu melko tavalliselta vastaaviin kauhu/-trillerielokuviin verrattuna, mutta sen tarinankerronta on omaa luokkaansa.

Leffan jälkeen jäi toisaalta surullinen, toisaalta iloinen tunnelma. Pääosaa näyttelee Los Serranoksesta Lucí­ana tunnettu Belén Rueda. Täytyy myöntää että elokuvan keskivaiheilla rupesi vähän pitkästyttävää, sillä juonen eteneminen hieman hidastui, mutta loppua kohden laatu parani huomattavasti ja loppuratkaisun myötä olin enemmän kuin yllättynyt. Suosittelen arvoituksellisista trillikauhusta tykkääville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!