Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 2.1.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Julia ja Sara ovat kaksoissiskokset, jotka molemmat sairastavat etenevää sokeuteen johtavaa sairautta. Sara löydetään kotoaan hirttäytyneenä, ja Julia saa pakkomielteeksi selvittää hänen kuolemaansa liittynyttä mysteeriä… kuka on tuo salaperäinen mies, jota kukaan ei ole kuitenkaan nähnyt ja jota Saran kumppaniksikin huhutaan. Entä miten käy Julian kun kuolema tuntuu hengittävän hänenkin niskaansa samalla kun näkö huononee huononemistaan…?

”Julian silmät” on sokeutumiseen liittyvä ajatuksia herättävä espanjankielinen kauhu-trilleri Guillermo del Toron tuotantotiimiltä. Tämä Orpokodin tekijöiltä aivan hiljattain ulos tullut jännäri on priimatavaraa. Tykkäsin leffan jännittävyydestä, ennalta-arvaamattomuudesta, hahmoista, ja aihepiiristä. Vaikka tämä saattaakin kuulostaa oudolta niin ennen kaikkea pidin elokuvan sateesta!

Leffassa nähdään kaksi entistä Los Serranos (Serranon perhe) tähteä, aivan ihanan Belén Ruedan lisäksi Julia Gutiérrez Caba. Julian silmät -elokuvan hieno kuvaustapa saa katsojan samaistumaan sokeaan päähenkilöön. Väittäisin elokuvassa olevan huonoa ainoastaan sen hetkittäinen paikallaan jummaaminen ja ehkä hieman onneton loppu. Kokonaisuutena kuitenkin yllättävän hieno ja jännittävä pläjäys. Yllätyin erityisesti leffan monipuolisuudesta – se sisälsi niin perinteistä pimeässä hiippailua, säikytyskohtauksia, kuin goreakin. Erittäin suositeltava paketti juonellisten kauhuelokuvien ystäville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!