Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 15.9.2018, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 6 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 30-vuotias.

Eletään vuotta 1983 Amerikan erämaassa, jossa kovia kokenut metsuri Red Miller elää eristäytynyttä elämää taitelijapuolisonsa Mandyn kanssa. Kun lähettyvillä oleva kultti nappaa pariskunnan ja murhaa Redin puolison, mies lähtee raa-alle kostoretkelle…

Panos Cosmatos on tunnettu oudoista tyylistään elokuvissa, vaikka aiemmin hän onkin tehnyt vain Beyond the Black Rainbown (2010), jota en ole pystynyt katsomaan loppuun asti. Mandy on indie-elokuva, jonka pääosia esittää Nicolas Cage, Andrea Riseborough ja Linus Roache, jotka kaikki ovat jokseekin tunnettuja näyttelijöitä. Cagea ei ole tullut nähtyä hetkeen, joten olin jo ihan sen vuoksi innoissani elokuvasta.

Mandy on kyllästyttävän hidastempoinen elokuva, vaikka visuaalisesti ihan hieno. Cage näyttelee yllättävän hyvin hajalla olevaa miespoloa. Elokuvan toinen puolisko on aika ennalta-arvattavaa, mutta eniten ärsyttää kun leffaan jää paljon häntiä, joita ei vaivauduta edes etäisellä tavalla selittämään. Loppupeleissä jää paha maku suuhun.

Pidän raaoista kostotarinoista, mutta tämä oli melko kuivaa kamaa. Edes kasarifiilis ei lämmittänyt kun sekin jäi niin etäiseksi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!