Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 20.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Lisbeth Salander on pahasta menneisyydestä kärsivä 24-vuotias nainen. Lisbeth elää sekavassa elämäntilanteessa, ja tekee hakkerintöitä firmalle joka haluaa tietoja median henkilöistä. Median polttopisteen alla on tällä kertaa toimittaja Mikael Blomkvist, joka yli menevien juttujensa takia joutuu kunnianloukkaussyytteeseen ja vankilaan. Ennen tuomion täytäntöönpanoa Blomkvistille tarjoaa töitä Henrik Vanger. Blomkvist lähtee tutkimaan Henrikin suojattitytön katoamista, ja pääsee oudon sarjamurhaajan jäljille…

En ole lukenut romaania ”Män som hatar kvinnor”, mutta pidin elokuvasta. Leffan rakenne oli hyvä, ja se oli suhteellisen ennalta-arvaamaton. Kaksi ja puoli tuntia kestävän vyyhdin katsominen rupesi ottamaan loppua kohti hieman voimille, mutta se oli sen arvoista. Lisbethiä näyttelevä Noomi Rapace on oikeasti hyvä näyttelijä – sanoisin jopa että yksi Ruotsin parhaista. Ruotsalaiseksi elokuvaksi erittäin hyvä. Tekevät melkein naapurissa sata kertaa parempia elokuvia kuin täällä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!