Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 4.1.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Lisbeth Salander on puolikuolleena sairaalassa, mutta toipuu hyvin. Lisbethin ”isä” on myös sairaalassa, ja suunnittelee Lisbethin tappamista. Samalla Milleniumin toimittaja Blomqvist yrittää puhdistaa Lisbethin nimeä uudella lehtijulkaisulla, jossa paljastettaisiin kaikki vääryydet Lisbethiä kohtaan. Juttua perinpohjin tutkiessaan jokainen osapuoli löytää uusia käänteitä, ja pian huomataan että kyseessä on valtiotasolle mennyt salaliitto…

Luftslottet som sprängdes, eli ”Pilvilinna joka romahti” on omalla tavallaan parempi kuin Millenium-trilogian toinen osa. Rakastan elokuvia, joissa on hyvin rakennettuja kohtauksia oikeussalissa – siitä muunmuassa pidin tässä elokuvassa. Näyttelijäsuoritukset olivat edelleen huippuluokkaa, ja erityisesti pidin jälleen kerran Noomi Rapacen pokerinaamasta.

Elokuvassa oli (ehkä) joitakin tylsiä hetkiä, ja mielestäni koko trilogia on hieman yliarvostettu. Leffa sai kuitenkin adrenaliinin virtaamaan suonissani, ja jännityksen purkautumaan jopa käsien tärinänä. Hyvä leffa katsottavaksi elokuvateatterissa tai isolta ruudulta, jännityksen pystyy oikeasti kokemaan. Hieno trilleri ja hieno päätösosa tälle ruotsalaiselle trilogialle.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!