Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.3.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

McMurphy on mies, joka elää vapaanoloista elämää ja kapinoi yhteiskuntaa vastaan. Lukuisien pahoinpitelyiden ja riehakkaan elämäntavan takia ”Mac” lähetetään mielisairaalaan, jossa häntä on tarkoitus tutkia josko hän olisi henkisesti epävakaa vai ei. Mac järjestää sairaalassa bileitä ja hauskuttaa potilaita ja yllyttää heitä hulluihin tekoihin härnätäkseen sairaanhoitaja Ratchedia, joka on hänen mielestään enemmän diktaattori kuin hoitaja. Samalla Mac suunnittelee omaa voitokasta pakoaan…

Yksi Lensi Yli Käenpesän on nerokkaan hullu elokuva. Leffa piristi, ilostutti, nauratti, ja miellytti minua monellla tapaa. Rakastan Jack Nicholsonia tällaisissa rooleissa. Leffan juoni oli riittävän omaperäinen. Kyseessä on erittäin hauska ja erilainen draama. Leffa on myös kunnioitettavassa iässä oleva Jack Nicholsonin klassikko, jonka jokaisen pitäisi nähdä. Voisin katsoa tämän leffan uudestaan milloin vain. Suosittelen.

  • Katsottu ja arvioitu : 22.3.2009 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!