Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.3.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Ystäväpoliisiporukka lähtee Ranskan hoodeille kostamaan gangsterijoukkiolle ystävänsä kuoleman. Kesken kaiken tulee maailmanloppu ja kaiken elävän syövät zombiet…

La Horde olisi ollut tyypillinen zombiemättöelokuva, josta pidän. Leffa ei ole sitä samaa Hollywood-jeeraa, mikä on ensimmäinen hyvä juttu. Jatkuvat auki jätetyt mysteerit jäivät kuitenkin ratkaisematta, eikä elokuvassa tuntunut olevan päätä eikä häntää – no, milloin zombieleffoissa on, mutta joku roti sentään kun joka viides minuutti saa kysyä mitä ihmettä oikein tapahtuu. Hahmokehitys on myöskin onnetonta, eikä kenenkään delaaminen hetkauta pätkääkään. Ainoa viihdyttävä hahmo on kiroileva vanha ukko konekiväärin kanssa.

Erittäin viihdyttävää on elokuvassa juurikin zombien kauhia lahtaaminen, jossa ruumiita kaatuu kasoittain, ihan sellaista en ole nimittäin ennen zombieleffoissa nähnyt. Leffan zombiet eivät myöskään ole tuttuun tapaan hitaita, tyhmiä ja kömpelöitä, vaan juoksevat ihan helevetin lujaa. Viimeistelemättömät tehosteet kuitenkin pilasivat enimmät muuten legendaarisista kohtauksista. Olisi ollut loistava ilman jatkuvia häiritseviä pikkujuttuja. Muuten ihan kelpo leffa ja puutteistaan huolimatta sellainen jota katsoessa aika ei käy pitkäksi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!