Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.12.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Olipa kerran keksijä, joka keksi ja keksi ja loi hirmuisia luomuksia, joista yksikään ei ollut puutteeton. Keksijän luomukset heittivät hänet omasta pikku maailmastaan merenpohjaan. Onnettomuus aiheutti muistinmenetyksen, ja keksijän suurimmat virheet jäivät unholaan. Eräs keksijän virheellisistä luomuksista, paha tohtori Krank kaappaa lapsia omaan kauhukartanoonsa varastaakseen heidän unensa keksintönsä avulla pyrkiäkseen hidastamaan ikääntymistään. Pahan tohtori Krankin surrealistisella saarella asuu myös kummallisia klooneja, sekä paha pieni täti. Saaren aivot elää akvaariossa ja puhuu kaiuttimen kautta viisauksiaan. Mihin lapset katoavat? Siitä ottaa selvää One-niminen jätti pikkuveljeä etsiessään…

Kadonneiden lasten kaupunki on suorastaan täydellinen elokuva; siinä on jännitystä, toimintaa, scifiä, fantasiaa, nostalgiaa, melankoliaa, komediaa, draamaa, ja kaikkea sitä mikä mielestäni tekee elokuvasta hyvän. Pidin elokuvasta alusta loppuun. Sytyin leffan miljööseen, näytteljöihin, ideoihin ja koko luomukseen. Juoni on leffassa ennalta-arvaamaton ja mielenkiintoinen. Elokuvasta löytyi myös todella hauskoja kohtia, elokuva oli välillä niinkin hauska että se olisi voinut olla komedia.

Olin yllättynyt että tässä ranskankielisessä elokuvassa näytteli pääosaa Ron Perlman (Hellboy, Stephen Kingin Desperation), joka ei ole ranskankielinen taustaltaan. Mies käyttikin elokuvassa vähän omalaatuista aksenttia (afrikassa käytettyä ranskalaista r-ää), ja ainoa sana jonka kuulin englanniksi oli ”stupid”. Pidin muistakin näyttelijäsuorituksista suunnattomasti. La Cité des enfants perdus on loistava scifi-fantasiaelokuva, jossa on vähän psykedeelisiäkin piirteitä. Suosittelen!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!