Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 30.8.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Professori Alfred ”Prok” Kinsey aloitti biologina, mutta jatkoi tutkimustaan siihen aikaan kiistellystä aiheesta – seksistä -, kun kävi ilmi, että sen ajan nuorilla oli hyvin rajoittunut tietämys aiheesta. Ajan moraalin, uskonnon, olettamuksien, ja väärien luulojen asettamat rajat ankeuttivat ihmisten seksielämää, – myös Kinseyn omaa – ja Kinsey päätti julkaista kirjan, joka parantaisi yleistä käsitystä seksistä ja seksuaalisuudesta. Vapaampi käsitys johti kuitenkin ongelmiin, kun ennen jopa lailla kielletystä asiasta tuli sallittua, ja ihmiset unohtivat tunteet ja keskittyivät pelkästään fyysisen nautinnon tuottamiseen…

Kinsey on erittäin kiinnostava biografia professori Kinseystä. Ilman Kinseytä nykyajan käsitys seksistä saattaisi olla hieman erilainen. Leffa veti mukaansa, ja vaikka elokuva sisälsikin paljon puhetta, puhe oli mielenkiintoisesta aiheesta. Leffa oli dokumentinomainen, mutta hyvin tehty. Pidän Liam Neesonista valtavasti, ja hän loisti tässäkin elokuvassa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!