Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 23.7.2019, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 5 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 31-vuotias.

Kalliovuorilla sijaitsevan Kehoen hiihtokeskuksen poliisit ovat saaneet viettää melko toimetonta elämää mutta tilanne muuttuu, kun paikallisen lumiaurakuskin Nels Coxmanin (Liam Neeson) poika murhataan. Murhan taustalla on mahtaileva huumeparoni Viking (Tom Bateman). Raivon valtaamana Nels ryhtyy tuhoamaan kartellia mies kerrallaan. Ruumisluvun kasvaessa Nels aiheuttaa tietämättään reviirisodan Vikingin ja hänen pitkäaikaisimman kilpailijansa, White Bull -nimisen mafiapomon (Tom Jackson) kanssa. Sodan, joka värjää Kehoen kirkaan valkoiset rinteet verenpunaisiksi.

Suomenkieliseltä nimeltään ”Kylmä kosto” on elokuva, jossa ei väkivaltaa säästellä. Liam Neesonin mättöpätkät toimii aina. Ei tämä mikään Taken ole, mutta samankaltaisia uria mennään. Mukana höysteenä sopiva tujaus mustaa, oikeasti naurattavaa huumoria. Hyvää settiä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!