Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 9.2.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Bryan Mills on eronnut eläkkeellä oleva hallituksen entinen ykkösvakooja. Mills on hyvin koulutettu ja kokemus ja taito ovat tehneet hänestä raudanlujan. Eläkkeelle jäätyään mies tekee satunnaisia henkivartijan hommia, ja erosta huolimatta on muuttanut lähemmäksi teini-ikäiseksi kasvanutta tytärtään voidakseen suojella häntä, ja pitääkseen yllä suhdetta häneen. Bryanin ex-vaimon uusi rikas mies on kustantanut tytölle matkan Pariisiin, mutta tytön matkalle pääsemiseksi tarvitaan kummankin biologisen vanhemman suostumus.

Bryanin elämä ja työ on tehnyt hänestä varovaisen, ja hän hyvin vastahakoisesti päästää tyttärensä matkalle, saadessaan samalla lisää vihaa exältään. Huoli ei ollut turhaa, nimittäin tyttö joutuu kaappauksen uhriksi ennen kuin loma ehtii kunnolla edes alkaa. Onni onnettomuudessa, isä ehtii kuitenkin kuulla puhelimen kautta kaappaustapahtuman, ja käyttää teknologiaansa, älyään ja taitojaan jäljittääkseen rikolliset ja kostaakseen tyttönsä kohtelun. Isä päätyy tonkimaan Pariisin albaanialaista alamaailmaa jäljittäessään kaapattua tytärtään…

Taken on intensiivinen ja jännittävä rikostoimintadraamaelokuva. Liam Neeson on yksi lempinäyttelijöistäni, koska hän mielestäni osaa homman kuin homman. Tässäkin elokuvassa Neeson oli ilmiömäinen. Pidän ylipäätään elokuvista, jotka jaksaa kiinnostaa alusta loppuun, jotka jaksaa katsoa ilman että keskittyminen herpaantuu. Tämä elokuva oli juuri sellainen. Jännittävän kupliva soundtrack oli myös mieleeni. Pidin elokuvassa erityisesti Bryan Millsin kiintymyksestä tyttäreensä, sillä isä teki kaikkensa tyttärensä löytämiseksi. Elokuva oli hieman epärealistinen, mutta niinhän ne kaikki. Elokuvassa näytteli Liam Neesonin lisäksi mm. Lost-tv-sarjan Shannonina tunnettu Maggie Grace ja Famke Janssen (Rounders, Eulogy, The Ten, Wackness, I Spy). Jännittävä ja mukaansatempaava elokuva, jota suosittelen kaikille rikoksen ja toiminnan ystäville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!