Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 16.12.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Kaupungista löytyy ruumis, milloin mistäkin. Etsivät ryhtyvät tutkimaan keissejä, joilla ei äkkiseltään vaikuta olevan mitään yhteyttä toisiinsa. Todistusaineistoista käy kuitenkin ilmi, että Jigsaw on asialla, ensimmäistä kertaa kymmenen vuotta kuolemansa jälkeen…

Jigsaw on järjestyksessään kahdeksas Saw-elokuva. Olen lähtökohtaisesti tykännyt jokaisesta Saw-elokuvasta, vaikka mikään niistä ei olekaan ollut mikään vau-elämys. Tämäkin elokuva on tasapaksu, mutta paikoin silti ihan nautittava. Pelit olisivat ehkä voineet olla mielenkiintoisempia.

Alkupään juonellisuutta on otettu hyvin loppupään filmeissä takaisin, vaikka goreakin löytyy vielä. Jännitystä, gorea, yllättäviäkin elementtejä. Epäkohtia spottasin jonkin verran ja ratkaisut olivat hieman hämmentäviä, mutta kokonaisuutena ihan katsottavaa pullaa. Niukka kolme-kautta-viisi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!