Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.2.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Eletään vuotta 2019. Suuri epidemia on muuttanut lähes kaikki ihmiset vampyyreiksi. Ihminen on miltei kuollut sukupuuttoon, sillä vampyyrien ainoa kunnon ravinto on raaka ihmisveri. Veritieteilijä Ed Dalton yrittää kehitellä verelle ravintovastinetta, jotta nälänhätä ja ihmisten karjamainen metsästys ja teurastus loppuisi. Matkalla kohti läpimurtoa Ed kuitenkin kohtaa ihmisjoukkion, ja veljeillessään ihmisten kanssa löytyy todellinen läpimurto…

Daybreakers on uusi erittäin mielikuvituksellinen ja kiintoisa scifielokuva. Leffa yhdistelee vanhaa kunnon vampyyritoimintaa, sekä uudenuutukaista scifimiljöötä. Pidin näiden kahden erilaisuuden yhdistämisestä yhteen elokuvaan. Leffa oli mielenkiintoinen ja ennalta-arvaamaton, ja pidin joka käänteestä. Ethan Hawke sopii rooliinsa täydellisesti. Ja minä kun luulin että vampyyrielokuvat ovat jo mennen talven lumia… on hienoa että jotain omaperäistäkin keksitään tämän genren kastiin. Synkkä, mutta aivan loistava kokonaisuus!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!