Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 2.10.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 16 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Vietnamin sodasta selviytyneen sotilaan kirjoittamasta kirjasta ruvetaan tekemään elokuvaa. Brittiohjaaja Damien Cockburn yritää pitää maailmankuulua näyttelijäkaartia kuosissa. Näyttelijöihin kuuluu mm. identiteettikriisissä oleva Tugg Speedman (Ben Stiller), gangstamainen mustien edustaja Alpa Chino (Brandon T. Jackson), porukan fiksuimmista Kevin Sandusky (Jay Baruchel), koomikko ja komedianäyttelijä Jeff Portnoy (Jack Black) ja toinen identiteettikriisistä kärsivä kovis Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.). Elokuva sujuu kohtalaisen hyvin ”pieniä” takapakkeja lukuunottamatta, kunnes porukka heitetään keskelle oikeaa sotaa ja näyttelijät luulevat yhä että kuvataan elokuvaa…

Ben Stillerin ohjaama Tropic Thunder on kyllä hauska, mutta odotin siltä paljon enemmän. Itse asiassa elokuvassa oli enemmän toimintaa kuin sitä huumoria. Huumori on aika pitkälti mustaa, mutta elokuvan huumori on muuten melko monipuolista. Jack Black on roolissaan jälleen hulvaton, Ben Stillerin suoritukseen en ollut täysin tyytyväinen. Loppupeleissä Tropic Thunder on kuitenkin erittäin viihdyttävää toimintakomediaa. Ainakin parempaa kuin monet muut. En kuitenkaan olisi välttämättä pulittanut yhdeksää euroa tästä huvista, jos olisin tiennyt. Tosi hyvä, mutta parempikin olisi voinut olla.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!