Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 4.8.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Prometheus -niminen vanginkuljetusalus putoaa hiekkaplaneetalle ja vanki pääsee pakenemaan. Tiimi saa kommandopukuihin ja sotilaisiin kytketyn Clea-nimisen supertietokoneen avulla yhteyden tukikohtaan, josta kutsuvat apua. Avun tulemisessa kestää kymmenen tuntia, jonka aikana tiimin on napattava vanki elävänä. Vanki on nimittäin rotunsa viimeinen ja on suunnitellut tuhoavansa sortajiensa planeetan….

Minulla oli erittäin matalat odotukset Hunter Preylle, joka osoittautuikin yllättävän upeaksi scifipläjäykseksi. Elokuva on erittäin matalan budjetin elokuvaksi loistava, eikä kotikutoisuus ole elokuvassa häiritsevän näkyvää. Kotikutoisuutta on paikattu loistavalla tarinalla ja hyvällä ohjauksella ja toteutuksella ja jo pelkästään minimalistisuus ja lavasteet aiheuttavat fiiliksen kuin leffa olisi tehty kultaisella 70-luvulla. Ja fiiliksellä tarkoitan hyvää fiilistä. Isona miinuksena elokuvan loppu. Tämän elokuvaluokan mittapuulla hyvä leffa, mutta ei kuitenkaan mitään maailmaa mullistavaa. Jäin silti kaipaamaan lisää.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!