Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.10.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Koditon mies saapuu erittäin väkivaltaiseen kaupunkiin, jossa murhaaminen ja huumeet ovat jokapäiväistä arkea. Lapset ja naisetkaan eivät säästy kauhuilta kun kaupunkia johtava rikollispomo Drake pistää ihmiset kärsimään. Poliisia myöten kaikki tanssii Draken pillin mukaan, kunnes koditon Hobo päättää ”siivota” kaupungin haulikollaan…

Kieli poskessa vanhan ajan tyyliin rakenneltu ”Hobo with a Shotgun” on ihan viihdyttävä toimintaelokuva. Leffa on silkkaa mättöä, joka menee minun makuuni ehkä hieman yli. Olin itse asiassa leffasta innoissani vähän samaan tapaan kuin Machetesta, mutta loppusuoran ratkaisut latistivat tunnelmaa. Jos loppu olisi ollut parempi, olisin tykännyt leffasta enemmän. Kirjaimellisesti päätöntä mättöä, joka jostain kumman syystä onnistuu viihdyttämään. Tahallaan kornia ja kliseistä oikeudet omiin käsiin ottavaa myllyä, jota tähdittää mahtava Rutger Hauer. Sen verran rajua menoa, etten suosittele herkimmille.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!