Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 2.9.2019, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 5 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 31-vuotias.

HIFF: Pattinson on Monte, elinkautisvanki ja pienen tyttövauvan isä. Hän on yksi vangeista, jotka on lähetetty avaruuteen osana moraalin rajoja koettelevaa ihmiskoetta. Denisin vakionäyttelijä Juliette Binoche on koetta johtava, eksentrinen lääkäri. Matkan tavoitteena on valjastaa mustien aukkojen energia ihmisen käyttöön, siinä sivussa vangit alistetaan myös lihallisempiin ihmiskokeisiin (ne eritteet!).

73-vuotiaan ranskalaisohjaajan Claire Denisin High Life on kummallinen taide-elokuva. En ole nähnyt ohjaajalta aiemmin mitään, joten hyvin vähän löysin tyylin kosketuspintaa. Leffa on jollain tapaa groteski, ärsyttävän seksuaalissävytteinen ja jotenkin päämäärätön. Ei ihan mikä tahansa elokuva, vaatii hieman toisenlaista asennetta mikä minulla vanhana Event Horizon -fanina katsojana oli. Ei tällä kertaa jatkoon.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!