Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 4.11.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Ajellessaan Manhattanin katua hulppealla limusiinillään, 28-vuotias finanssinero miljardööri tapaa erilaisia ihmisiä. Nähdäänpä matkalla myös mellakka. Iso kiho ei ole turvapäällikön mielestä turvassa…

Cosmopolis on äärimmäisen tylsä, dialogeihin painottuva pälpätysdraama. Dialogit ovat ihan fiksuja, ei siinä mitään, mutta leffassa ei juurikaan tapahdu mitään. Juonenkuljetus on kankeaa, eikä kaikesta siitä hienosta small talkista ota siltikään mitään tolkkua. Mikään ei oikeastaan ratkea, kaikki pysyy paikallaan. Ehkä se onkin elokuvan tarkoitus, mutta se ei tee leffasta yhtään sen parempaa. Pattinsonille rooli on aika sopiva. Tätä voisi visuaalisuudeltaan tavallaan verrata Driveen, mutta idean, juonen, ja toteutuksen kannalta tämän on aivan jotain muuta. Aloitusta, kokonaisuutta ja loppuratkaisua myöten iso pettynys.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!