Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 5.2.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Rose ja Maggie, isosisko ja pikkusisko, ovat kasvaneet ilman äitiä. Tytöillä on toisiinsa viha-rakkaussuhde, he ovat kuin paita ja peppu, mutta samalla pahimpia vihamiehiä. Heillä ei ole muuta yhteistä kuin dna ja kengännumero. Rose on menestynyt asianajaja, kun taas Maggie on elämätön epäkäyttäytyvä varasteleva siivelläasuja bimbo (jatka listaa 20 negatiivisella asialla). Tytöt saavat tietää mummostaan jonka olemassaolosta eivät aiemmin edes tienneet. Mummon ja muiden sattumien summien tuloksena siskokset pääsevät taas sopuun…

”Lainakengissä” on hieno draamakomedia siskoksista ja ihmissuhteista. Elokuvassa on monta hienoa opetusta (joskin kaikki niistä ei oikein päde tosielämässä – elokuva on aina elokuvaa). Elokuva perustuu Jennifer Weinerin romaaniin, ja täytyy kyllä sanoa että pidin tarinasta, vaikka se olikin vähän tyttömäisen draamamainen. Pidän harvoin draamoista, sillä ne tuppaavat olemaan tylsiä, varsinkin pitkät sellaiset. Yli kaksituntinen In Her Shoes jaksoi kuitenkin viihdyttää. Cameron Diaz ja Toni Collette olivat roolissaan hyviä. Mukava ystävyydestä ja sisarussuhteen merkityksestä kertova elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!