Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 4.10.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Hävittäjälentäjä Hal Jordan löytää sormuksen, jolla omaksuu universumin mahtavimmat voimat. Käyttämällä sormusta Hal vannoutuu toimimaan Vihreänä Lyhtynä, universumin eräänlaisena suojelijapolisiina. Parallex niminen avaruushirviö on aikeissa tuhota maan ja Vihreä Lyhty on kotiplaneetan ainoa toivo…

Odotin elokuvalta enemmän, mutta se ei silti jättänyt kylmäksi. Leffa on upeaa katseltavaa ja jo oletusarvoisesti tykkäsin elokuvan asetelmasta, onhan vihreä lempivärini ja Ryan Reynold yksi lempinäyttelijöistäni. Elokuvan sarjakuvaan perustuva juoni tuntuu lainailevan ideoita vähän sieltä täältä ja on oikeastaan yksi sekamelska, mutta punoutuu jotenkin silti upeasti yhteen kerään elokuvan edetessä. Mainiolla Peter Sarsgaardilla oli kerrankin hieno rooli. Erikoinen ja jännittävä scifipläjäys, josta ei käänteitä puutu. Hieman liiankin tyhjentävästä loppuratkaisusta oikein katsottava filkka.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!