Sir Gawain on kuninkaan siskon poika, yksi pyöreän pöydän ritareista. Kun linnaan saapuu mystinen vihreä ritari, Gawain ottaa haasteen vastaan. Hänen tehtävänään on lyödä Vihreä Ritari, puusta tai pensaasta tehty jättimäinen ritarihahmo. Vihreä ritari kumartuu ja Gawain lyö häneltä pään. Haasteen mukaisesti Gawainin on matkustettava Vihreään kappeliin, jossa vihreä ritari katkaisee häneltä pään vastavuoroisesti. Matkalla vihreän ritarin luokse Gawain saa vastaansa erilaisia haasteita…

The Green Knight perustuu 1300-luvun runoon Sir Gawain and the Green Knight. Tarinana mielenkiintoinen, mutta tämän tyyppisenä taideroskana tuskastuttavan puuduttavaa katseltavaa. Leffa on visuaalisesti hieno, mutta jo vartin jälkeen kyllästyy kun jokaista kohtausta venytetään minuuttitolkulla. Soundtrack on täynnä jatkuvaa kiekumista, joka toki sopii keskiaikaiseen tyyliin.

Tarinan voi vetää oikeastaan nykymittapuulla mihin tahansa metaforaan. Se voi kertoa vääjäämättömyydestä, kuolemasta, ilmastonmuutoksesta tai vaikkapa elämän kiertokulusta. Vaikka juonta kääntelisi ja vääntelisi, se on liian tynkä. Tässä muodossa elokuva olisi ehkä toiminut lyhytelokuvana. Nyt se on tahallaan venytetty pidemmäksi. Jos haluat kyllästyä ja nukahtaa, katso elokuva. Muussa tapauksessa jätä väliin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!