Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 15.6.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Ray Miller on Irakin sodassa taisteleva tiedustelusotilas. Millerin ryhmä johtaa operaatiota joka etsii Irakista joukkotuhoaseita. Kun paikka paikan jälkeen osoittautuu tyhjäksi, Miller alkaa tutkimaan miksi joukot saavat jatkuvasti väärää tietoa ja keneltä tieto tulee. Käy ilmi että koko juttu on isompi mitä Miller arvaakaan…

Ensimmäisenä täytyy sanoa että Green Zone on sata kertaa parempi kuin Oscar-voittaja The Hurt Locker. Elokuvalla on hyvä juoni, ja se on suhteellisen hienosti rakennettu, eikä mikään yllätyskään Paul Greengrassilta, Bourne-sarjan ohjaajalta. Matt Damon on roolissaan vahva, ja yhteistyö ohjaajan kanssa jälleen näkyy.

Elokuva on kokonaisuutena hyvä, mutta se on melko pitkän tuntuinen, ja minun makuuni hieman liian ”poliittinen”. Elokuva sisältää trillerin, toiminnan ja draaman elementtejä, vaikka onkin kokonaisuutena perus sotaelokuva. Pidän Millerin hahmosta, joka perus käskyn toteuttamisen sijaan haluaa tuoda oikean totuuden esille oman moraalisen mittapuun mukaan.

Vaikka elokuva on fiktiota, se perustuu Irakin sodan kuvioihin liittyviin faktoihin, ja siinä mielessä leffa myös hieman sivistää. Se jälleen kertoo että Amerikka ei todellakaan ole niin puhdas pulmunen kuin mitä maailmalla hehkutetaan (tai vahvistaa amerikkavastaiset mielipiteet tosiksi). Ihan suositeltava moderni sotaelokuva, mutta ei kuitenkaan mikään paras.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!