Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 15.7.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Tulevaisuudessa ihmiset päivittävät kehoaan kyberneettisillä osilla: on vahvempia robottikäsiä ja paremmin alkoholia polttavia keinotekoisia maksoja, ja käytännössä kaikki ihmiset on varustettu liitännöillä, joilla he pääsevät verkkoyhteyteen miten ja missä vain. Vaarallisimpien rikollisten ja ekstremistien pysäyttämiseen erikoistunut Osasto 9:ää johtaa kyborgi Majuri. Hän/Se on ainutlaatuinen olento, Hanka Robotics -yrityksen taidonnäyte: kokonaan robottikehoon siirretty ihmisen tietoisuus. Osasto 9:n kohtaa uuden vihollisen, jonka ainoa tavoite on keinoälyrobotteja valmistavan Hanka Roboticsin kyberteknologisten saavutusten tuhoaminen. Teknologisten implanttien kautta hakkerit pystyvät nyt ottamaan haltuunsa ihmiskehoja. Tutkinta vie Majorin ja kolleegat syvälle kyberhakkereiden alamaailmaan, josta löytyy myös palasia Majorin unohdetusta alkuperästä.

Olen nähnyt alkuperäisen Ghost in the Shellin -animen vuodelta 1995 (Kôkaku Kidôtai), josta pidin suuresti. Pidin myös tästä elokuvafilmatisaatiosta ja olisin toivonut tästä jopa vielä enemmän ”muunneltua” versiota. Nyt jotenkin tuntui eleistä ja fiiliksestä että koitettiin mukailla leffan animejuuria – aivan turhaan.

Scarlett Johanson on elokuvassa mainio, mutta ennen kaikkea tanskalainen Pilou Asbæk, japanilainen Takeshi Kitano sekä monesta sarjasta ja elokuvasta tutuksi tullut Michael Pitt ovat ensiluokkaisia. Erikoistehosteet paistavat ehkä vähän liikaakin läpi, vaikka visuaalisuus onkin hienoa. Musiikillisesti myös hieno pläjäys. Odotin ehkä vähän liikoja, sillä en tykännyt niin paljon kuin ennalta ajattelin. Silti suosittelen katsomaan, hyvää settiä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!