Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 5.9.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Rautamiehen keksijästä miljonääri Tony Starkista on tullut kansakunnan suojelija. Rautamiestä vastaan juonittelee kuitenkin hallitus, kilpailevat asevalmistelijat, ja eräs ilkeä venäläinen. Nämä eivät ole Tonyn huolista suurimpia, sillä hän tekee kuolemaa palladium-sydämensä toimintavirheen vuoksi…

Iron Man 2 on todella hyvää viihdettä, kuten ensimmäinenkin rautamies. Robert Downey Jr. on pettämätön, ja leffassa nähdään myös muita huippunäyttelijöitä kuten Don Cheadle, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Sam Rockwell, Mickey Rourke, ja Samuel L. Jackson. Tykkäsin elokuvan älykkyydestä, scifistä, ja toiminnasta hurjan paljon. Scarlett Johanssonin ylimääräisyys häiritsi, enkä ole koskaan tykännyt koko näyttelijästä (ja nykyään on alkanut jotenkin muistuttamaan minua törkyjulkkis Henna Kalinaisesta).

Elokuvan ensimmäinen osa vie, enkä osaa allekirjoittaa väitettä että tämä jatko-osa olisi ensimmäistä elokuvaa parempi. Jos välttämättä jossitellaan niin elokuvat ovat korkeintaan samalla tasolla. Mickey Rourke oli kiva piristys, joskin hänen tavaramerkkinsä eli oraalifiksaatio hammastikun muodossa jälleen häiritsi. Leffasta ei kuitenkaan kokonaisuutena ole pahaa sanottavaa. Loistava pätkä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!