Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 25.11.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Elämme lähitulevaisuutta, jolloin tietokoneet ja teknologia on kehittynyt tunnetulta tasolta vielä parempaan suuntaan. Castle on upporikas miljonääri, joka on simulaatioidensa avulla ohittanut jopa Bill Gatesin palkkatuloissaan. Castle on nimittäin kehittänyt kaksi virtuaalimaailmaa, Society, ja Slayers. Kummatkin ovat pelejä, joissa pelaaja voi valita hahmon. Iso ero näiden kahden välillä on kuitenkin se, että Society on kuin Sims-tietokonepeli -tyyppinen fantasiamaailma, kun taas Slayer on sotapeli.

Kaikki ei kuitenkaan ole simulaatiota, sillä pelin hahmot ovat oikeita ihmisiä, joita pelaajat ohjaavat. Societyssa pelihahmoina on ihmisnäyttelijät, jotka ovat pelaajien ”sätkynukkeja”. Slayersissa taas pelihahmoja ovat kuolemantuomitut vangit, joita pelaajat lahtaavat säälittä kotisohviltaan. Castle on luvannut että 30 peliä putkeen voittanut vanki pääsee vapaaksi. Kuuluisa kestosuosikki Tillman – pelinickiltään Kable – on lähellä voittoa, mutta Castle ei aio sallia miehen vapautta. Ilkeämielisen Castlen korruptoima yhteiskunta on koukussa elämänpeleihin, eikä turmeluksesta tule loppua…

Gamerissa on erittäin kiehtova idea. Pidin leffan toteutuksesta, värikkyydestä, kiinnostavuudesta, jännittävyydestä, ja näyttelystä. Gerard Butlerin tähdittämät elokuvat tuppaavat olemaan aina hyviä – niin myös tämä pätkä. Elokuva oli samaan aikaan hyvä toimintaelokuvana, sekä scifijännärinä, enkä ole vastaavaa ennen nähnyt. Leffa muistutti hieman elokuvatyyppiä jossa kuolemaantuomitut vangit laitetaan kisaamaan keskenään kuolemaa vastaan; Battle Royale, Death Race, Running Man, ym… leffan ideasta tuli myös paljon mieleen Surrogates. Vaikka yhtäläisyyksiä vastaaviin löytyi, elokuva oli silti aivan loistava.

Scifileffat pistävät aina miettimään, tuleekohan tuollaisia keksintöjä joskus. Ne pistävät ajatukset liikkeelle. Sitä paitsi olen aina miettinyt mitä jos tämä kaikki onkin vain peliä. Leffa oli hyvin pelimäinen, ja erilainen. Pidin elokuvan tietokoneista. Tahdon elokuvassa näytetyn Internetin selaustavan! (naur). Suosittelen katsomaan tämän varsinkin jos tykkäsit Surrogatesista.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!