Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.2.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Egyptin prinssin veljenä kasvatettu ottolapsi Mooses karkoitetaan huhumyllyn myötä. Matkallaan Mooses oppii itsestään ja lähtee ajamaan heprealaisten kapinaa…

Ridley Scott on ennenkin tehnyt eeposmaisia leffoja, mutta mikään ei päihitä Gladiatoria tai Kingdom of Heavenia. Jo pyhäkoulusta tuttu Mooseksen tarina Scottin versiointina on ihan jees, mutta muistelin esim. palavan pensaan ja Jumalan kuvauksen olevan vähän jotain muuta. Taistelukohtaukset ovat upeita, mutta Bale näyttelee vähän puisesti ja juonikin on vähän hujan hajan, vaikka kyseessä on yksi tunnetuimmista tarinoista. En pitänyt meren ylityksestäkään, ihan kuin siinä kohtaa oltaisiin säästetty. Kokonaisuutena ihan katsottava, mutta hyvin skipattavaa kamaa. Pettymys Scottilta.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!