Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.12.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Eletään toista maailmansotaa. Ranskan Dunkerqueen on jäänyt satimeen 400 000 sotilasta, joita Iso-Britannia lähtee evakuoimaan siviiliveneiden voimin…

Christopher Nolanin elokuvalle oli kovat odotukset. Dunkirkin tapahtumat ovat ehkä sotahistorian tylsimpiä, joten sinänsä elokuvaan on saatu moniakin tapahtumia. Kässäri on Nolanin elokuvahistorian lyhin ja sen kyllä huomaa, mutta mies on itse sanonut, että tässä elokuvassa on visut tärkeämpiä. Melko ahdistavia eventtejä, mutta silti elokuva onnistuu kyllästyttämään. Samalla tapahtuu paljon ja niin vähän. Tunteita ja maa/meri/ilma-näkökulmia kuvattu hyvin. Ei mikään mestariteos ja Nolanin faneille varmasti pienoinen pettymys. Hans Zimmerin kädenjälki erottuu soundtrackissa. Menevä teos, jonka hypetystä en ymmärrä. Vain ”koska Nolan”?

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!