Eletään kaukaista tulevaisuutta, jossa ihmiskunta totuttautuu synteettisen elämään ja ihmisen sisällä tapahtuviin mutaatioihin. Joillakin ihmisillä kasvaa uusia sisuskaluja, toiset yrittävät saada niitä leikkauksilla, joista on tullut laillisia. Performanssitaiteilija Saul Tenser asettuu leikkauspöydälle yökerhossa ja taiteilija-kirurgina toimii kumppani Caprice. Innokkaat katsojat maksavat nähdäkseen avantgardisia live-operaatioita. Kun pariskunta ilmoittautuu Kansallisen elinrekisterin toimistossa, rekisteriassistentti Timlin kiinnostuu Tenserin sisuksista enemmän, kuin olisi sopivaa…

Kulttiohjaaja David Cronenbergin (The Fly (1986), Naked Lunch (1991)…) tuore ohjausteos Crimes of the Future on häiritsevän outo, synkkä, makaaberi, brutaali, iljettävä, mutta ennen kaikkea hidastempoinen ja tylsä elokuva.

Leffa on älykäs ja sekava, mutta en osaa päättää kumpaa se on enemmän. Elokuva on visuaalisesti hieno ja palkitun elokuvasäveltäjän Howard Shoren soundtrack on vertaansa vailla. Näyttely on hyvää etenkin Viggo Mortensenin osalta. Jopa Kristen Stewart onnistuu tällä kertaa.

Tulevaisuudenkuva kiehtoo, mutta sen toteutus jättää kylmästi. Tässä on jotain kyberpunkkia, mutta ei kuitenkaan. Kerronta junnaa paikallaan. Idean oivallettua mikään ei enää yllätä. Pettymys.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!