Nuorten poikien jalkapallojoukkue jää jumiin Thaimaan luoliin monsuunisateiden alkaessa ajoissa. Kuvernööri pyytää maailman parhaita sukeltajia osallistumaan pelastusoperaatioon…

Thirteen Lives on tositarinaan perustuva elokuva Ron Howardilta (ohjannut mm. Frost/Nixon (2008), Kaunis mieli (2001), Cinderella Man (2005), The Missing (2003) ja Willow (1988)). Katsottuani elokuvasta tehdyn upeasti kuvatun dokumenttielokuvan, sen dramatisoidussa filmatoinnissa ei ollut enää niin suurta hohtoa kuin olisin toivonut. Olisin toivonut myös enemmän tapahtumia poikien näkökulmasta, sillä siihen elokuvassa olisi ollut monta upeaa mahdollisuutta. Sen sijaan leffa on kuin suora toisinto dokkarista. Potentiaali törsättiin ilman mitään selkeää syytä.

Viggo Mortensen ja Colin Farrell näyttelevät uskottavasti luolasukeltajia Rick Stantonia ja John Volanthenia. Joel Edgerton on myös positiviinen yllätys. Ihan hyvä, mutta harmillisen tasapaksu luolatrilleri. Jos aihee kiinnostaa, katso mieluummin The Rescue, joka on piinaavan jännittävä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!