Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 31.3.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

James ja kaverukset ovat saaneet käsinsä videon, jonka uskovat kuvaavan Jamesin siskon Heatherin katoamista metsässä. Ystävykset lähtevät metsään paikalle, josta nauha löytyi. Kyseessä on ns. Blairin metsä, joka on tarinoiden mukaan kirottu…

Tämän arvion toinen kappale voi sisältää mietoja spoilereita. Vuoden 2016 Blair Witchiä on aivan turha verrata vuoden 1999 The Blair Witch Projectiin, koska kyseessä on eri elokuvat ja eri tarinat. Pidin edellisestä klassikosta, rakastin tätä uutuutta. Leffa on taidokkaasti rakennettu ja sisältää todella paljon huippukarmivia elementtejä, joista nautin. Välillä elokuva tuppaa olemaan jopa sietämättömän pelottava, tehokeinoja on käytetty sen verran upeasti.

Älä lue tästä eteenpäin, jos aiot katsoa elokuvan. Leffan tehokeinot piilevät sen yksinkertaisuudessa – mitä vähemmän näytetään, sitä enemmän jää mielikuvituksen varaan. Kritisoijat yleensä kompastuvat valittamaan epäloogisuuksista, vaikka kyseessä on yliluonnollinen genre, sekä moderni pullamössökauhusukupolvi pitää elokuvaa hölmönä, koska ”ei näytetä tarpeeksi”. Lisäksi moni muu asia, kuten eri fobioilla leikittely ja aikakäsite erityisesti kutkuttivat.

Laatuohjaajalta Adam Wingardilta on tullut tätä ennen You’re Next ja Guest, joista pidin. Loistava kauhuelokuva, suorastaan yllättäjä. Aina IMDb-pisteet eivät kerro koko totuutta. Katso ihmeessä, jos tykkäät hyvästä kauhusta.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!