Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 24.8.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Patrick Bateman on hyvin menestynyt äärimmäisen sivistynyt 27-vuotias liikemies, joka syö päivittäin hienoimmissa ravintoloissa, asuu kalliissa luksusasunnossa ja tapailee paljon naisia. Batemanin luonne on kuitenkin narsistinen ja ahdistunut, vaikka ulospäin mies näyttää kohteliaalta, komealta ja menestyneeltä.

Jotkut kirjan lukeneet sanovat elokuvan olevan täysi fiasko. Itse olen lukenut Bret Easton Elliksen Amerikan Psyko ja mielestäni elokuva oli ihan hyvä tuollaisenaan – nimittäin kirjan brutaaleja kohtauksia ei olisi voinut soveltaa elokuvaan mitenkään, sillä silloin mennään jo sellaisen järkyttävyyden puolelle että siitä aikuinen mieskin voisi saada traumoja. Kirjan gore oli tekstinä jo sen verran järkyttävää että en olisi halunnut nähdä sitä elokuvassa.

Christian Bale veti loistoroolin Patrick Batemanina. Pidin myös muiden suorituksista. Jared Leton rooli elokuvassa oli yllätys. Kirjan lukeneena voin sanoa että elokuva ei ollut hyvä eikä huono. Se oli tavallaan tylsä verrattuna kirjaan, mutta tavallaan ihan hyväkin juttu. Elokuvassa ei ollut kaikkia kohtauksia eikä koko juonta, joten suuri osa jäi katsojan itse pääteltäväksi. Mutta muuten ihan toimivaa jännäriä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!