Isänsä kuljetusfirmassa sihteerinä työskentelevä Patrizia Reggiani tapaa Maurizio Guccin Italiassa. Gucci haluaa pois perhebisneksestään, koska haikailee erilaisen elämän perään. Hänen isänsä epäilee, ettei miniällä ole puhtaat jauhot pussissa ja hän haluaa naimisiin Maurizion kanssa lähinnä rahan vuoksi. Kun Maurizion serkkupoika Paolo Gucci haluaa isompaa roolia yrityksestä ja isä-Guccin vointi heikkenee, Maurizio ottaa roolia perheyrityksestä…

Ridley Scottin (Alien, Thelma & Louise, Hannibal, Gladiator, The Martian, The Last Duel) House of Gucci on mielenkiintoinen tositarinaan pohjautuva rikosdraama. Näyttelijäkaarti on täynnä nimiä kuten Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek, Al Pacino… kauniita kasvoja, mutta väkinäinen italiaanoaksentti hieman ärsyttää, vaikka ymmärrän, että tällä halutaan lähinnä korostaa italialaistunnelmaa. Jared Letoa ei ole tunnistaa roolihahmossaan Paolona. Maskeeraus ja ulkonäkö on varmasti top notch, mutta näyttelyssään Leto vetää pahan kerran överiksi. En välillä oikein ole varma puhuuko hän italiaa, englantia vai jotain siltä väliltä. Myös tunteiden ilmaisu Leton Paololla on jotenkin super outoa verrattuna muihin hahmoihin.

Kokonaisuutena House of Gucci on mukaansatempaava elokuva, mutta jokin siinä ärsyttää. Näyttely on välillä tönkköä. Elokuvan loppu tuntuu siltä, kuin olisi tullut kiire laittaa juoni pakettiin. Taas sai pettyä, kuten Scottin elokuvissa viime aikoina muutenkin. Kaikesta huolimatta ei kaduta että tuli katsottua.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!