Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 2.1.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Ginger ja Brigitte ovat läheiset siskokset. Tytöt eivät ole kuitenkaan ihan tavallisia, sillä heitä kiehtoo kaikki mitä muita ei kiinnosta. Koulussa siskot ovat saaneet friikin leiman, ja heitä kiusataan paljon. Eräänä iltana Gingeriä puree outo otus. Pian siskokset tajuavat että menkat eivät ole ainoa muutos Gingerin ruumiissa…

Ginger Snaps on varsin erilainen ihmissusielokuva. Tykkäsin elokuvan upeasta juonesta, ja etenkin täydellisyyttä hipovasta näyttelytyöstä. Emily Perkins näyttelee loistavasti häiriintynyttä teiniä, mikä on hänen ikänsäkin puolesta jo haastava homma (synt. 1977), sillä leffassa hänen hahmonsa isosiskoa Gingeriä näyttelevä Katharine Isabelle on häntä todellisuudessa neljä vuotta nuorempi.

Leffan kansikuvat eivät tuo oikeutta elokuvalle. Tässä on jännittävä ja ehkä hieman selkäpiitä karmivakin kauhuelokuva. Vaikka pidin kokonaisuudesta valtavasti, en tykännyt lopusta. Tykkäsin silti leffan erilaisesta synkästä tunnelmasta. Ihan jees settiä. Vaikka en ihmissusileffoista normaalisti tykkääkään, tämä on yksi genren parhaita.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!