Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 14.10.2007, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 16 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Mike Enslin on skeptinen kirjalija, jonka teokset perustuvat pääosin pilipalikauhutarinoihin. Tosielämässä mies ei usko mihinkään paranormaaliin, ja tekee työkseenkin parin päivän bustausreissuja hotellihuoneisiin ja paikkoihin, joissa on väitetty kummittelevan. Reissuista Enslin saa myös uudet aiheet uusiin kirjoihinsa, joiden suosiota hän yrittää kasvattaa kirja kirjalta. Eräänä päivänä Mike saa kortin, jossa varoitetaan varaamasta The Dolphin Hotelin huonetta numero 1408 – ja siitäkös Mike vasta kiinnostuukin. Hotellimiesten puheista ja jopa verisistä todisteista huolimatta Mike päättää viettää yön nauhurin kanssa tässä pahamaineisessa hotellihuoneessa ja yrittää todistaa puheet vääriksi…

Odotin 1408:lta perinteistä teinipehmokauhua (”peilissä on naama, iik!”), vaikka tiesin sen olevan Stephen Kingin tuotantoa. Oletus osoittautui kuitenkin vääräksi, sillä huomasin elokuvaa katsoessa toisaalta pelkääväni mutta toisaalta hämmästeleväni yhä enemmän ja enemmän sen nerokkuutta. Leffan juoni oli melko tavallinen ja eheä, mutta erikoistehosteet ja hämmästyttävän näyttävät kivat pikku kikat antoivat mahtavan katselukokemuksen. Pidän jotenkin massasta poikkeavista elokuvista, ja tämä tuntui olevan sellainen. Olen myös katsonut John Cusackin leffoja ja pitänyt niistä (mm. Identity). Samuel L. Jackson ei myöskään ollut hassumpi hotellimiehen roolissaan. Jännitystä riitti loppuun asti ja leffa veti kyllä todella mukaansa (Stephen King osaa vetää katsojan/lukijan loistavasti omaan maailmaansa). Leffan jälkeen piti palautella itseään todellisuuteen. Huhhuh.

Mitään kunnon loppuratkaisua, eikä ideaa elokuvassa ollut, mutta se ei haittaa. Stephen Kingin ystävänä annan elokuvalle hyvät pisteet. Katso, jos haluat tietää mitä huoneessa 1408 todella tapahtui.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!