Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 5.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Erik Ponti on poika, joka on menettänyt isänsä. Erik on jo tottunut isäpuolensa hakkaamisiin, ja purkaa pahaa oloaan koulussa hakkaamalla muita oppilaita välitunnilla. Erikin äiti päättää muuttaa asioita, ja laittaa poikansa sisäoppilaitokseen Stjärnsbergiin, jossa Erikin on tarkoitus nostaa numeroitaan lukiota varten. Pahoista tavoistaan eroon päästäkseen Erik päättää kääntää toisen posken kiusaajilleen, mutta joutuukin silti oppilaskunnan jatkuvaksi silmätikuksi…

Ondskan on yllättävän hyvä ruotsalainen draamaelokuva. Leffa on ennalta-arvaamaton, ja todella hyvin näytelty. Elokuva oli kiinnostava, ja piti otteessaan loppuun asti. Andreas Wilson on oscar-ainesta. Leffassa puhuttiin jopa muutama lause suomea. Pitkästä aikaa paras näkemistäni ruotsalaisista elokuvista.

  • Katsottu ja arvioitu : 5.12.2009 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!