Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 13.3.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Kaksi poikaa näyttävät ulkoisesti täysin normaaleilta. He elävät elämäänsä vanhempiensa luona ja tekevät sitä mitä nyt normaalit teini-ikäiset pojat tekevät. He harrastavat aseita ja tietokoneita, ja kaikki näyttää maallikon silmin normaalilta. Tosiasiassa he kuitenkin suunnittelevat suurta hyökkäystä kouluunsa, ja itsensä lisäksi usean ihmisen tappamista… tämä on kertomus koulusurmista.

Zero Day perustuu Columbine High Schoolin verilöylyn tapahtumiin (satuin joskus ostamaan sen leffahyllyyni kahdella eurolla). Elokuva on samasta aiheesta kertovaa Gus Van Santin Elephantia vieläkin karumpi ja yksityiskohtaisempi. Järkytyksellä katsoin. Leffa on kuvattu käsikameralla aidonoloisesti ja lopussa on hätäpuhelut yhdistettynä valvontakameravideoihin. Elokuvana hyvä, ja mielenkiintoisesti rakennettu. Itse asia on järkyttävä ja puhutteleva.

  • Katsottu ja arvioitu : 13.3.2009 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!