Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.2.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Walt Disney on yrittänyt saada Maija Poppasen kertomusta valkokankaalle 20 vuoden ajan. Kun P. L. Travers suosituu vihdoin matkustamaan Disneyn luokse, hänen mielestään kässärissä on kaikki pielessä. Disneyllä on täysi työ saada Travers allekirjoittamaan sopimus, mutta se on haastavaa kun Travers palaa menneisyyteen ikävöiden isäänsä, josta Poppasen tarinat heijastuvat…

Saving Mr. Banks on mahtava draama, jossa kaikki on näyttelyä kohden kohdallaan. Emma Thompson sopii rooliinsa kirjailijana jälleen loistavasti. En ole kovin tarkkaan henkilöiden edesottamuksia seurannut, mutta leffan katsottuani rupesi kiinnostamaan. Kyseessä on vieläpä ilmeisen tarkat tapahtumat. Tom Hanks valloittaa Walt Disneynä. Suosittelen lämpimästi tsekkaamaan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!