Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.2.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Triangle kertoo ryhmästä kaveruksia, jotka lähtevät päivän reissulle pienellä purjeveneellä. Seurueen yksinhuoltajaäiti Jess haluaa hetkeksi eroon autistisesta Tommy-pojastaan joka on koulussa. Retki ei menekään kuitenkaan ihan suunnitellusti, kun myrsky kaataa veneen. Joukkio pääsee nousemaan kuitenkin isoon laivaan. Laiva vaikuttaa kuitenkin tyhjältä, ja Jessin mielestä siinä on jotain tuttua….

Jos sitä ei lasketa että en voi sietää Melissa Georgea näyttelijänä, Triangle on erittäin jännittävä psykologinen trilleri. Pidin leffasta erityisesti, koska se muistuttaa erästä näkemääni painajaisunta. Elokuva oli psykologisten elokuvien tapaan irrationaalinen, mutta idealtaan vertahyytävän kutkuttavan hytisyttävän jännittävä.

Koska olen kauhutarinoiden, bermudan kolmio -tarinan, aavelaivojen, ja meritarinoiden (muunmuassa) ystävä, rakastin elokuvan juonta yli kaiken. Melissa George ainakin alkuun hieman latisti fiiliksiä, mutta totuin akkaan pian. Juoni ja hieno toteutus osasivat jotenkin paikata niitä pieniä virheitä jotka jäivät hetkeksi häiritsemään. Triangle on kuin kauhuelokuvien Murmelipäivä; leffa sisältää jännittäviä hetkiä joita kokee uudelleen ja uudelleen, ja uudelleen… Triangle on uusista kauhuelokuvista kiistatta parhaimpia.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!