Tyler on nuori painija, jolla on äärimmäisen vaativa atleettinen isä. Tylerin elämä keskittyy ulkonäöstä huolta pitämiseen, painiin ja bilettämiseen. Taustalla kummittelee vaikea lapsuus ja ikävä edesmennyttä äitiä. Kun Tyler saa kuulla lääkäriltään, että pysyvän olkapäävamman vuoksi ura painijana kannattaa unohtaa, alkaa asiat mennä pahemman kerran alamäkeä. Tyttöystävän pamahtaessa paksuksi nuoren miehen tunnemaailma kuohuu, eikä normaaliin ole enää paluuta…

Kriitikoiden ylistämä Waves on draamaelokuva, joka alkaa hitaasti, mutta onnistuu lopulta yllättämään ja pitämään otteessaan loppuun asti. Elokuvan tapahtuvat viittaavat selvästi nimeen, sillä elämä aaltoilee välillä pohjia myöten. Liki kaksi ja puoli tuntia kestävä draama käy hienosta kuvaustyylistään ja loistavasta näyttelystään huolimatta auttamattoman pitkäveteiseksi.

Tämän tyyppistä draamaa katsoo mielellään, mutta arkielämän nurjat puolet on nähty monessa elokuvassa niin paljon paremmin kuvattuna. Waves jättää paljon pohdittavaksi katsojalle, ehkä vähän liikaakin, sillä pointti jää hieman mysteeriksi. Jos tarkoitus on kuvata puhtaasti erästä elämää ilman muuta opetusta kuin että surut ja murheet kuuluvat osana sitä, katso Wavesin sijaan esimerkiksi Boyhood. Waves on draamaksi keskivertoa parempi, mutta siinäpä se. Ote jonkun elämästä jaksaa innostaa vain hetken. Nopeasti unohdettava pätkä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!