Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.3.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Alkoholisoituneen nyrkkeilijäveteraanin nuorimmainen poika Tommy palaa kotiin pyytääkseen isäpappaansa treenaamaan häntä maailman suurimpaan vapaaotteluun, jossa Tommy kohtaa yllätyksekseen vanhemman veljensä vastaottelijoiden joukossa…

Huh. Vau. Nuo olivat ensimmäiset kaksi sanaa jotka tulivat mieleen lopputekstien välähtäessä ruutuun. Warrior on uskomattoman hieno katselukokemus. Elokuva naurattaa, riemastuttaa, itkettää, jännittää, viihdyttää, hämmentää, masentaa, opettaa. Leffa on kaikkea sitä mitä elokuvan pitääkin olla; ajatuksia herättävä, inspiroiva, kiinnostava, jännittävä, visuaalisesti, kuvaustavaltaan ja tarinankerronnaltaan kauniisti, huolella ja taitavasti rakennettu.

Warrior on eritoten hieno draama, rankka kuvaus elämästä ja perhesuhteista. Ei haittaa, vaikkei tietäisi kamppailulajeista yhtään mitään, sillä tappelun keskeisin ydin piilee hahmojen välisissä suhteissa. Pienistä kliseistä välittämättä ja oleelliseen keskittyessä, juoni on hienosti rakennettu. Tiedän, olen herkkis, mutta tämä taitaa olla ensimmäisiä elokuvia jotka ovat toistuvasti saaneet ison miehen kyynelehtimään useampaan otteeseen saman elokuvan aikana. Nick Nolten hahmo on vaan kertakaikkiaan kestämättömän liikuttava. Loistavaa näyttelytyötä.

Elokuva vaikutti minuun niin monella tapaa. Se muistutti joistakin kokemistani asioista, elämän raadollisuudesta ja realiteeteista ylipäätään. Warrior on realistinen. Elämä on taistelu, jota kannattaa taistella, vaikka joutuisi taistelemaan läheistä vastaan voittaakseen hänet puolelleen. Mikään sellainen taistelu ei ole turha. Opettavainen, inspiroiva, upea elokuva. Kyynelkanavat tyhjänä, sieluun ammennettu pala draamaelokuvahistorian kauneutta. Yksi suositeltavimmista sporttileffoista vähään aikaan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!