Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 28.11.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Mies uneksii, ja juttelee erilaisten ihmisten kanssa universumista ja elämän tarkoituksesta. Mies havahtuu siihen, että ei pysty heräämään. Hän pohtii onko tämä siksi koska hän on kuollut, ja elää kuolemanläheistä univaihetta, vai onko hän vain pitkässä syvässä lucid-unessa…

Tähän leffaan voisi sanoa joko ”vau” tai ”hohhoijaa”. Henkilökohtaisesti en tiedä mitä elokuvasta pitäisi ajatella. Se jotenkin pitää katsojaa liian tyhmänä; Arvioista tulee sellainen olo että jos elokuvasta ei pidä on liian tyhmä tajuamaan sitä. Toisaalta, osa kehujista on aivan varmasti antanut hyvät pisteet jotta välttyisi ”et vaan tajua” -kommenteilta. Itse sanon suoraan että en tajunnut koko elokuvan pointtia. Meni ihan yli ymmärryksen koko idea. Leffan tarkoitusperistä yksi on varmasti vain nusasta pääkoppaa, siksi se kuuluukin mindfuck-kategoriaan. Mutta ei, ei näin siltikään.

En pitänyt elokuvan vesivärityylistä. Se oli koko ajan jotenkin häiritsevää. Leffa oli ihan mielenkiintoinen, mutta loppua kohden jopa tylsä. Pidin joistakin asioista, mutta kokonaisuus ei tuntunut kovin eheältä. En ymmärrä miksi tämä on saanut niin hyvät arvostelut. Elokuva on kieltämättä erilainen, ja ”älykäs”, mutta ei se nyt niin hyvä ollut. Kokonaisuus on yhdellä sanalla kuvailtuna kuin katselisi pari tuntia putkeen huonoa vesivärimaalausta, jossa ei ole päätä eikä häntää.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!