Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 10.9.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Pienessä texasilaiskaupungissa asustaa kiltti hautajaisurakoitsija Bernie Tiede. Bernie on kaupungin rakastama, erityisesti vanhempien rouvashenkilöiden suosiossa. Hieman pulska Bernie tutustuu kylän ilkeimpään eukkoon hänen ukkonsa hautajaisissa. Ollessaan kiltti kaikille, Bernie ei huomaa kunnes tukahtuu eukon mustasukkaisuuteen ja omistushaluisuuteen…

Bernie on huikea musta komedia. Tarina on uskomatonta katsottavaa, mutta totta. Tykkäsin näyttelijöistä, etenkin Jack Black tekee pitkästä aikaa nappisuorituksen. Leffa on erilainen, jännästi puoliksi dokumentin muotoon kuvattu. En tiedä miten tämä tositarina olisi voitu kuvata yhtään sen paremmin. Odottamaton, vivahdeikas ja värikäs komedialla höystetty rikosdraama, jonka suosittelen katsastamaan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!