Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 23.2.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Kaksi tyttöystävystä matkaa Espanjan lämpimään Barcelonaan kesälomalle. Vicky on naimisiin menossa oleva älykkö, joka kirjoittaa päättötyötään katalonialaisesta kulttuurista, kun taas Cristina villejä suhteita harrastava blondi. Kesken loman molemmat huomaavat tuntevansa vetoa samaan espanjalaiseen mieheen, Juan Antonioon. Suhdekiemuroiden kautta naiset joutuvat hämmennyksen keskelle pohtiessaan rakkautta ja jopa seksuaalista suuntautumustaan.

Vicky Cristina Barcelona kertoo siis Vickysta ja Cristinasta Barcelonassa. Woody Allenin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva ylläytti kyllä positiivisesti, sillä odotin paljon tylsempää elokuvakokemusta. Leffaa katsellessani huomasin odottavani kuumeisesti milloin Maria Elenaa näyttelevä Penélope Cruz ilmestyisi kuvioihin, Penélope Cruz nimittäin vei leffan roolista Oscar-pystin kotiin. Hyvinhän tuo näytteli. Lopputulos oli siis ihan jees; ei älyttömän hyvä eikä huono elokuva. Romanttinen draama ei yleensäkään iske minuun kovin usein, mutta tämä elokuva oli vaihteeksi katsottavaa sellaista. En oikein tykännyt elokuvan vaatimattomuudesta. Soundtrackissa oli muistaakseni vain yksi kappale. Enemmän tyttöporukan elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!