Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 15.12.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Poliisivoimissa tapahtuneen tapaturman myötä San Fransiscossa toimiva poliisimies John ”Scottie” Ferguson jää eläkkeelle ja saa kärsittäväkseen korkeiden paikkojen kammon. Eläkkeelle jäätyään John rupeaa tekemään etsivän hommia vanhalle ystävälle. Ystävän vaimo puuhailee outoja ja samalla kun Ferguson tutkii ja varjostaa häntä, hän jää pahasti neitokaisen pauloihin…

Vertigoa on moneen otteeseen sanottu kaikkien aikojen parhaaksi elokuvaksi. Minun mielestä väite ei pidä paikkaansa. Vaikka Alfred Hitchcockin työ tässäkin leffassa on hienoa katsottavaa ja elokuva pitää sen verran otteessaan ettei käy tylsäksi, leffan juoni ja elokuvan tapahtumat eivät ole suoranaisesti mitään niin kiinnostavaa tai viihdyttävää. Näyttely on ihan jees ja ensimmäistä kertaa myös autolla-ajokohtaukset näyttivät luonnollisilta vanhassa elokuvassa. Loppu on jonkin verran ennalta-arvattava ja töksähtävä. Klassikko, joka oli viimein pakko katsoa, mutta ei todellakaan mitään eliittiä. Must-see joka tapauksessa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!