Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 17.12.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Eletään utopiassa, tulevaisuudessa, jossa ihmisillä ei ole enää ”heikkouksia”. DNA:sta on pyyhitty pois muunmuassa impulsiivisuutta aiheuttavat tunteet, kuten rakkaus, viha, ilo ja kosketus on pannassa. Silas alkaa yht’äkkiä tuntemaan ja hänellä diagnisoidaan ”SOS”, eli Switched-on syndrome, jolle ei vielä ole keksitty parannuskeinoa…

Equals on kiehtova scifielokuva, jonka pääosaa näyttelevät Nicholas Hoult ja Kristen Stewart. Sivurooleissa nähdään mm. Guy Pearce. Stewartin näyttelystä en ole koskaan pitänyt, mutta tunteettomana hän on jopa kiehtovaa katseltavaa, toimii elokuvassa erittäin hyvin. Tämänkaltainen juoni on nähty jo aiemminkin, esimerkiksi Gattacassa, mutta elokuvan kuvaustapa on jotenkin poikkeuksellisen siisti. Utopistisista tulevaisuudenkuvauksista sekä ajatuksia herättävistä asioista kiinnostuneille uskon että Equals toimii varsin hyvin. Pidin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!