Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.2.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Rautatiellä käy kämmi kun miljoonan tonnin painoinen viidensadan metrin mittainen juna lähtee karkuun ajamaan rautateitä miehittämättömänä. Juna sattuu olemaan täynnä räjähtävää ja vaarallista tavaraa. Keltanokka konduktööri Will ja veteraani Frank lähtevät vaaralliselle tehtävälle pysäyttääkseen ”pysäyttämättömän” 777-junan…

Unstoppable on ihan jännittävä toimintatrilleri. Leffassa on paljon hölmöyksiä ja epärealistisuuksia, mutta ei niin paljon että se häiritsisi kokonaisuutta. Saattaa kuitenkin aiheuttaa myötähäpeää veturialalla työskentelijöille. Sinänsä olisi mielenkiintoista tietää mitä veturinkuljettaja-isäni tästä elokuvasta ajattelisi. Kameratyö on paikoin amatoorimäisen heiluvaa ja zoomailevaa. Näyttely on keskinkertaista jopa Denzel Washingtonin osalta. Tykkäsin Harry Gregson-Williamsin sävellystyöstä tälläkin kertaa. Kokonaisuutena ihan viihdyttävä filkka onnellisella lopulla, epärealistisesta tunnelmastaan huolimatta.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!